Олешинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хмельницької громади

10 травня 2018 року заступник Олешинської сільської ради Гуцалюк Ю.Л. був присутній на робочій нараді у комунальному закладі «Центр первинної медико-санітарної допомоги Хмельницького району»

10 травня 2018 року заступник Олешинської сільської ради Гуцалюк Ю.Л. був присутній на робочій нараді у комунальному закладі «Центр первинної медико-санітарної допомоги Хмельницького району». Також на нараді були присутні медичні працівники закладу, амбулаторій загальної практики сімейної медицини, фельдшерсько-акушерських пунктів району. Участь у нараді взяли: заступник голови райдержадміністрації Сергій Янчук, голова райради Юрій Мельник, головний лікар КЗ «Центр ПМСД» Леонід Коцюба.

Під час наради мова йшла про ряд актуальних питань реалізації в районі медичної реформи.
Піднімалось питання щодо перших результатів проведення національної кампанії «Лікар для кожної сім’ї», яка розпочалась 2 квітня і передбачає, що пацієнти не залежно від місця своєї реєстрації можуть обирати свого лікаря первинної медичної допомоги (сімейного лікаря, терапевта або педіатра), підписуючи з ним декларації.

 Звертаючись до присутніх, заступник голови райдержадміністрації Сергій Янчук зазначив, що первинній ланці сьогодні приділяється дуже велика увага, передбачається підвищення рівня її доступності, якості надання медичних послуг, автоматизації та комп’ютеризації медичних установ. Наголосивши на важливості якісного впровадження реформи та закликав лікарів докласти максимум зусиль, щоб активніше сприяти впровадженню змін в систему охорони здоров’я.

Посадовці наголошували на необхідності покращення проведення роз’яснювальної роботи та підписання декларацій з пацієнтами.

Також присутнім довели до відома інформацію щодо роботи КЗ «Центр ПМСД» в електронній системі охорони здоров’я. Ця система забезпечує пацієнту можливість укладати декларацію з обраним лікарем, і лікар реєструватиме декларацію в системі. Таким чином, держава зможе оплачувати лікарю за кожного пацієнта, а пацієнт отримає гарантовані державою безкоштовні медичні послуги. Так система «Електронне здоров’я» допоможе реалізувати принцип «гроші ходять за пацієнтом».



« повернутися до списку новин